Rotterdam kondigt eerste stookalert af

11-01-2021

Op 8 januari 2021 is in Rotterdam een stookalert afgekondigd. Het is voor het eerst sinds het RIVM eind 2019 het stookalert begon, dat deze voor Rotterdam wordt afgegeven.

Bij windstil weer blijft de rook lang hangen en neemt de luchtvervuiling snel toe. Dat levert grote overlast op voor de buurt, in het bijzonder voor mensen met luchtwegproblemen’, zegt milieuwethouder Arno Bonte.

De gemeente is deze winter de campagne ‘Wat loop je nou te stoken?!’ gestart om mensen bewust te maken van de effecten die houtkachels, open haarden en vuurkorven hebben op de luchtkwaliteit en gezondheid. Het gezicht van de campagne is de bekende Rotterdamse cabaretier Richard Groenendijk. Met een knipoog geeft hij in humoristiche filmpjes tips over hoe overlast kan worden voorkomen. Een van de tips is om eerst de stookwijzer te checken voordat je de open haard aandoet: ‘bij een negatief advies niet stoken’.

Voor meer informatie over de de campagne en de stookwijzer: www.rotterdam.nl/stoken

Gemeente Rotterdam is gastheer bij het Schone Lucht Jaarcongres, dat plaatsvindt op woensdag 13 januari. Bekijk het programma en meld u gratis aan >>

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen